onsdag 22. juli 2009

Lycksele = siste stopp før Norge igjen

Etter å ha reist fra Sundsvall og nordover, passerte vi Umeå med et lite stopp. Det fristet egentlig til et lengeropphold, for det så veldig fint ut her. Men vi hadde noen mil igjen å kjøre, og var egentlig litt trøtte etter gårsdagen.

Så vi tok fatt på "Blå vägen" mot Mo i Rana. Og blå var den. Hel tiden kjørte vi lang elva Ume, og små og store vann. Det var en fin tur mot Lycksele, hvor vi hadde bestemt oss for å sove natta over.
Her var det veldig fint. At det var en turistplass overasket oss, for såpass hadde vi ikke lest om stedet. Her var det tydligvis satset på turisme, og det var mye folk både på hotell og på campingplasser. Mange barnefamilier og ungdommer var ute overalt. Og alle så ut til å trives.

Vi bestemte oss for å ta tidlelig kveld, og så gå i dyreparken dagen etter. I utgangspunktet var vi litt skeptiske til dyreparken (en dårlig erfaring fra Helsinfors for noen år siden), men siden de reklamerte med nordiske dyrearter, så valgte vi å prøve. Var det for gale, fikk vi bare gå derfra.
Opplevelsen var veldig positiv, og vi ble der akkurat dobbelt så lenge som tenkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar