fredag 10. juli 2015

SÅ SKJEDDE DET SOM IKKE SKULLE HENDE

Vi unner oss en helg på tur med campingvognen, og drar til Haugesund. Avtaler med "drengen" at han mater kyllingene lørdags formiddag.  Selv har vi ordnet med vann, fòr og mye nyslått gress i hønsegården før vi drar. Luka inn lar vi stå åpen, for vi her helt sikre på at noe rev, mår eller hauk kommer seg ikke inn!
Beskjeden vi får lørdags formiddag viser at vi aldri kan være sikker.  Reven har drept alle 18 kyllingene!
Vi er selvfølgelig fortvilte både "drengen", Vidar og jeg.  Men det er ingen måte å gjøre det om, så det er bare å bestemme seg for å få tak i nye høns med en gang.
"Men nå skal det ikke være kyllinger" sier Vidar.  Og jeg tenker bare at det kan være det samme bare det kommer liv i hønsehuset igjen. Jo fortere jo bedre.
Det blir å bruke finn.no.  Og ettersom Terje skal til Askøy på mandag, så bestiller vi 5 Lohmann-høner (22 uker gamle) derfra. Ikke aner jeg der og da noe om rasen, annet enn at de legger bra med egg. Og da Terje kommer hjem om kvelden har han med seg 6 kritthvite høns som alle ser friske og fine ut.
Tirsdag drar Vidar og jeg til Seim (Feste) og skal hente 5 Isa Brun høner. Vi ender opp med 3 Orpington høner og en flott hane (11 mnd gamle), samt 3 Isa Brun høner (16 uker).
På en måte er det fullt i hønsehuset nå, selv om der er 12 og ikke 18 fugler.  Jeg klarer å glede meg over de nye, selv om jeg enda er fortvilt over å ha mistet de første flotte kyllingene.  De var jo blitt tamme og koselige, virket sterke og friske.
En ekstra glede var jo at de 6 Lohmann-hønene hadde lagt hver sitt egg til vi kom tilbake fra Seim.  Og nå blir det spennende å se om de fortsetter på samme måte, og om de andre også legger egg etter hvert.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar